Follow by Email

fredag 5 juli 2013

Tillverka ditt eget armband av silvertråd.

Idag gjorde jag ett armband av silvertråd och pärlor. Ett kul litet projekt som inte tar alltför mycket tid. Jag använde 0.8mm silvertråd och 0.6mm silvertråd, en rundtång och sidavbitare.
Innan jag började tillverka mina länkar i silvertråd övade jag i ett annat ståltråd för att det är mycket billigare och då gjorde det inget att jag misslyckades några gånger innan jag fick den formen jag ville ha. Så här gjorde jag: Klipp en bitt ståltråd som är 5 till 5,5 cm lång. Sedan böjer du det:
 
 
 
 
Ett annat smart tips är att tillverka dina länkar pö om pö så att du inte tillverkar alldeles för många. Man kan ju mäta sin handled för att veta hur långt ditt armband behöver bli eller ta ett armband som passar och använda den som mall.


I slöjden har vi en bok som heter "Smycketråd och pärlor" av Linda Jones. Det finns mycket inspiration i boken, kolla om du också blir inspirerad till att göra fina smycken.

Lycka till/Annemarie.

1 kommentar:

  1. Nu önskar jag att mina elever vore lite äldre... Småttingarna tycker att det är svårt med trådslöjd och det blir mest "pannkaka" av deras projekt. Kanske tar jag ny sats och försöker igen.
    /kraaam

    ps. Ditt knep med mailen funkade. =)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar!