Follow by Email

fredag 14 juni 2013

Tälj en penna i färsk björk Det är väldigt kul att göra en penna i färsk björk och det ända man behöver är en täljkniv, gren, skruvdragare, eventuellt japansåg och blystift. Här följer en beskrivning på en "svamppenna"
Du behöver en färsk gren jag använder björk. Förstås kan man inte bara gå och såga ner men nu var det en granne som behövde skydda elledningen från grenarna. Det är underbart att snida i färsk virke mycket lättare än i torrt.
Borra ett hål i grenen. Det är bra om du ber någon att kolla om du håller skruvdragaren och grenen rak. Diameter på borret är en halv millimeter större än diametern på blystiftet. Rensar hålet hela tiden under borrningen och sätt i stiftet direkt, då fastnar det när grenen torkar.
I slöjden har jag gjort en hållare så att man kan borra med pelarborrmaskinen, det blir lite lättare att borra rakt. Där finns det också borr som är lite länge än de vanliga bor så att hela blystiftet får plats.
Tar bort barken och tälj din penna i den tjocklek du vill ha den. Om du nu måste lägga ifrån arbetet för att maten är färdig mm kan du lägga grenen i en plastpåse i kylskåpet. (Det håller minst en vecka, kanske längre)
Sedan brukar jag såga några spår med japansågen, en vid foten av svampen och en vid hatten.

              

  


Låt din penna torka på en sval plats efter att du har målat den.

Annemarie.

2 kommentarer:

 1. Nikmati Bonus Menarik Dari Bolavita Sekarang...
  -Nikmati Bous New member 10%
  -Nikmati Bonus Cashback Hingga 10%
  -Nikmati Juga Bonus jackpot Hingga Ratusan juta Rupiah Setiap harinya...

  Info Lengkap Hubungi:
  WA : 0812-2222-995
  Line : cs_bolavita
  Link : www.bolavita1.com

  TERIMA KASIH

  SvaraRadera
 2. Hej,
  Var kan jag köpa, så här, långa blyertsstift?
  Mvh Anita

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar!