Follow by Email

lördag 10 januari 2015

Tavla och träram.På Kvarnbyskolan har vi i slöjd i år 7 ett samarbete med ämnet bild. Eleverna skall göra en tavla i mjukt material och en ram i hård material. Ramen har jag gjort som inspiration men det är "Bansky" som har ritat bilden jag gjorde om den genom tygtryck och broderi. Här följer instruktionerna till våra elever.

Du har redan ritat en bild (inspirerad av en tidsepok) i bilden. Ena terminen skall du göra om bilden till en tavla i mjuka material där olika tekniker som tygtryck, broderi, applikation mm kan ingå.
Andra terminen gör du en tavelram i hårda material. Ett krav är att bilden och ramen skall höra ihop, tavlan skall övergå på ramen. Då kan du välja att snida, såga i tavelramen eller såga ut delar och limma på tavelramen, göra applikation med hjälp av sågspån (se här för instruktion) trätryck (se här för instruktion.

Du bestämmer själv hur din ram skall se ut. Om du vill ha den kvadratiskt, rektangulärt, rund, a-symmetriskt, med raka sidor, vågiga sidor...... men

Innan du börjar med din ram skall du göra två sammansättningar som övning i träslöjd. Instruktionerna hittar du här via denna länk: Sammansättning 1:halvt i halvt.

Här finns instruktionen till den andra sammansättningen: Dold sammansättning med träplugg.

Efter att du har gjort dina två prover skall du Titta på den här filmen, av slöjdläraren på Pilängsskolan

Sedan gör du en ritning av din ram i skala 1:1,

Skriv en planering, visa upp för mig och sedan kan du börja tillverka din tavelram

Mer information om mål med uppgiften och bedömning hittar du i PP: "Tavla och ram" som ligger på Fronter, i ditt klassrum i ämnesmap "slöjd"

.Lycka till/AnnemarieInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar!