Follow by Email

måndag 17 september 2012

Svarvad fågel 2


Fågeln från förra inlägget fick ett syskon, kvisten på magen fick bli naveln. Det var daxs att tuffa till fåglarna. Jag valde att måla näbben och att fixa frisyren.


Att fixa en frisyr är hur enkelt som helst. Jag valde att köpa några diskborste på Rusta. 3 styck för 10 kronor då kan man fixa många frisyrer. Tofsarna drar man ut med en tång, borra hål, lite lim och klaar is Kees (Lite holländska skadar inte). Det finns mycket mer material som kan tjäna som hår. Vad sägs om riktiga fjädrar, eller stålfjädrar (spiraler) som man gör själv med hjälp av skruvdragare och en rundstav av stål, som jag kommer att visa i nästa inlägg.

8 kommentarer:

 1. Så fin blogg! Kul att du varit inne och kommenterat hos mig. Roligt med kontakt även om det är på avstånd. Jag har precis gått i pension, så jag kommer att sakna mina studenter. Annars är det jätteskönt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kristina, tack för komplimangen! Vad härligt med pension nu kan du ju slöjda och ägna dig åt trädgårdsarbete och barn/barnbarnen hur mycket som helst!

   Radera
 2. Söta fåglar! Jag älskade träslöjd när jag gick i skolan, men sen bar stigen iväg åt ett annat håll. Nu jaggbar jag medåterbrulsdesign och hskelle beöva komma i kontakt med en svarv igen, men jag vet inte hur man gör! Har du något tips?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej
   jag kan rekommendera att gå en kurs i skärsvarvning.Vet inte var du bor men googla eller kolla på Åke Landströms hemsida. Han är mycket duktig att ge kanon bra kurser i skärsvarvning.

   MVH/Annemarie

   Radera
  2. Tack! Har kollat utbudet, och det finns ju faktiskt kurser som passar mig!

   Radera
 3. Så fina! Man får massa inspiration när man tittar in på din blogg, tack för det!

  SvaraRadera
 4. Så fräcka!
  Vilken fin och tydlig blogg.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar!