Follow by Email

lördag 22 september 2012

Att göra länkar/spiraler

När man gör smycken eller vill göra hår till en figur eller vill använda en spiral som man drar ut till sin korg i luffarslöjd är det bra om man kan göra spiraler. Här kommer en instruktion på hur man gör.

Detta behöver du: skruvdragare, ståltråd, kombinationstång, sidavbitare och en stålrundstång. Diametern på stålrundstången bestämmer hur stor din spiral i diameter kommer att bli.Klipp av en bit ståltråd och böj en ögla på ena änden av tråden med kombinationstången.


Andra änden böjer du rund stången ser till att inget sticker ut, nyp till med kombinationstången i så fall, det ska ligga helt slät kring stången.


Spänn delen med öglan fast i skruvstädet.Sätt stången i skruvdragare och sträck tråden. Se till att skruvdragaren står på lägsta varvtal innan du börjar. Håll med ena handen i skruvdragaren och med andra handen löst på ändan av stålrundstången Snurra LÅNGSAMT med skruvdragaren och se till att ståltråden lägger sig snyggt bredvid varandra.


Nu kan du klippa länkar med hjälp an sidavbitare, det är lättast när du drar ut spiralen lite grann och klipper av en länk i taget.

1 kommentar:

  1. Så roligt att du hittat min blogg och nu har ju jag hittat din :-)
    Jag fick höra historien kring Sinterklaas och Zwarte Piet av kvinnan vi adopterat dockorna av. Hon är också från Holland :-)
    Det var nytt för mig, kände inte till det innan.
    /Emma

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar!