Follow by Email

onsdag 13 november 2013

Korsstygn på läder

 
 
 


Efter att ha broderat på trä var det dags att brodera på läder. Det resulterade i det här armbandet.Materialet kommer från ett skärp som var alldeles för lång. Vill du som elev brodera på läder så finns det nu läder i slöjden på Kvarnbyskolan. Efter att man har bestämt längden på armbandet och skurit ut en bit läder går man på samma sätt tillväga som när man broderar på trä.

Ser till att mönstret hamnar i mitten av armbandet. Gör hål med syl och borra sedan med 1mm borr. När jag broderade på trä limmade jag fast broderigarnet på slutet på baksidan. Det har jag inte gjort här för jag vill kanske brodera på nytt när broderiet har börjat slita. Det är viktigt att man fäster trådarna ordentligt utan att lägga knutar.


Man ser det inte så bra på bilden men lädret var grå på sidorna efter att jag skär min bit. Jag slipade sidorna med ett p240 sandpapper och sedan målade jag försiktigt sidorna med svart bets. Jag var rädd att det skulle färja av sig med det gör det inte det får dock inte bli blött (men det är inte bra för själva lädret heller)

Jag är sååååå nöjd med det här fina armbandet, det ska absolut tillverkas fler i olika motiv.


                                                                      Annemarie
 
 
 
 
 
 
 
 


5 kommentarer:

 1. Superfint! Det ser "rockigt" ut och jag ser armband med dödskallar, namn...
  /kraaam

  SvaraRadera
 2. Hej jag är regelbundet inne på din blogg och jag vill nu skriva om hur fina dina saker är! Jag blir så inspirerad, jag arbetar som textillärare på Skivedskolan, nu har jag pratat med min kollega på trä ifall jag kan få svarva svampar. En fråga är de svarvade i ett stycke eller är foten monterad efteråt? Jag har också en blogg, skivedslöjd.se Välkommen!
  MVH Ulrika Vass

  SvaraRadera
 3. Tack Frisky och Ulrika, mina svampar är svarvade i ett stycke. Det ska bli roligt att titta på din blogg/Annemarie

  SvaraRadera
 4. Älskar när man använder oväntade material, verkligen ett snyggt armband och jag är ett stort fan av dina broderade halsband sen tidigare :) Synd man inte har borr själv men tar definitivt idén med mig :)

  SvaraRadera
 5. Wow, verkligen verkligen superfint!!!
  ..och jag är jättenöjd med ekollon-halsbandet :)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar!